Operator regional-gigant de apa-canal in judetul Buzau

Divizia apa-canal a Regiei Autonome Buzau va deveni operator regional pentru cele cinci orase ale judetului Buzau si alte 15 comune preurbane.

Primarul municipiului Buzau, Constantin Boscodeala, a declarat ca noua structura va oferi servicii de apa-canal la o populatie de aproximativ 300.000 de locuitori. “Atragerea de fonduri structurale europene presupune crearea acestui operator-gigant cu activitate pe mai mult de jumatate din suprafata judetului, cu centre in orasele Buzau, Ramnicu Sarat, Nehoiu, Patarlagele si Pogoanele”, a mai spus edilul.

El a precizat ca noua formula presupune crearea unei societati comerciale in care municipiul Buzau va detine 80 la suta din actiuni, precum si o asociatie intercomunitara in care va fi cooptat Consiliul Judetean Buzau. Potrivit acesteia, noul operator va permite realizarea de conditii de civilizatie europene in special in localitatile preurbane, municipiul Buzau rezolvand aceste servicii printr-un proiect ISPA in valoare de 35 de milioane de euro.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.