Sesiune pe tema dezvoltarii regionale la Giurgiu

Rolul institutiilor si organismelor implicate in dezvoltarea regionala in contextul atragerii fondurilor structurale a fost tema sesiunii de lucru pentru Regiunea Sud Muntenia, care s-a desfasurat la Consiliul Judetean Giurgiu in prezenta unor reprezentanti ai Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL).

Potrivit directorului general din MDLPL Gabriel Friptu, astfel de intalniri se vor desfasura in toate regiunile de dezvoltare din Romania si sunt deosebit de benefice pentru ca identifica proiectele de dezvoltare regionala care nu trebuie doar sa fie foarte bine facute, dar trebuie si sa raspunda mecanismelor de dezvoltare regionala.

Directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, Liviu Musat, a spus ca axele prioritare ale programului regional vizeaza dezvoltarea infrastructurii de transport, sociale, din turism si mediul economic. In Romania au fost deja identificate 2.000 de proiecte regionale care s-ar putea realiza cu fonduri structurale.

La eveniment au mai participat vicepresedintele Consiliului Judetean Giurgiu, Octavian Dascalu, precum si reprezentanti din judetele Calarasi, Dambovita, Arges, Prahova, Ialomita si Teleorman incluse in Regiunea Sud Muntenia de dezvoltare.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.