Master plan pentru infrastructura de apa-canal a judetului Mehedinti

Consortiul francez Sogreah Consultants a prezentat, la Drobeta Turnu Severin, master planul versiunea Draft a infrastructurilor de alimentare cu apa si canalizare in localitatile judetului Mehedinti.

Reprezentantul consortiului, Michael Page, care asigura si asistenta tehnica pentru implementarea proiectului ISPA in derulare “Reabilitarea si extinderea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare in Drobeta Turnu Severin”, in valoare de 41,5 milioane euro, a precizat ca documentatiile elaborate propun un furnizor unic de servicii apa-canal in tot judetul.

“A fost necesara realizarea a acestui master plan pentru a facilita accesarea Fondurilor de Coeziune aferente viitoarelor investitii in acest domeniu, atat pentru autoritatile publice locale, cat si pentru operatorul ales de noi – Societatea SECOM din Drobeta Turnu Severin”, a afirmat Michael Page.

La randul sau, directorul general al societatii SECOM din Drobeta Turnu Severin, Ilie Pisoi, a precizat ca preluarea tuturor celor 24 de sisteme orasenesti si rurale de alimentare cu apa din teritoriu va degreva bugetele locale de unele sarcini financiare. In opinia lui Pisoi, master planul va oferi posibilitatea derularii in conditii de eficienta sporita si cu inalt randament economic a lucrarilor de aductiuni de apa potabila planificate in perioada 2008 – 2013.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.