Pascani: Consultanta gratuita pentru Centrul de Dezvoltare Economica

Autoritatile din Pascani vor primi consultanta gratuita pentru demararea lucrarilor la Centrul de Dezvoltare Economica.

Mircea Zuzan, secretarul Primariei, sustine ca proiectul privind construirea Centrului a intrat sub tutela Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL).

Centru de Dezvoltare Economica va cuprinde aproape 900 metri patrati de birouri pentru firmele pascanene, spatii pentru expozitii, seminarii si conferinte. De asemenea, odata cu acest proiect va fi realizat si un drum de acces modernizat de 1,7 kilometri. In cadrul Centrului vor fi create 24 de locuri de munca permanente, 16 temporare, la care se adauga cele 1.176 locuri de munca generate de intreprinderile mici si mijlocii (IMM) care vor activa in cadrul CDE.

Printre obiectivele pe termen lung ale acestui proiect se numara si 1.378 noi locuri de munca, in perioada 2009-2031, contributia la cresterea ratei de supravietuire a firmelor nou infiintate in Regiunea Nord-Est (196 IMM in perioada 2009-2031), reducerea ratei somajului in Pascani. Valoarea proiectului se ridica la 3,4 milioane Euro, din care contributia locala este de doar 15% (Consiliul Local Pascani – 5% si Consiliul Judetean – 10%).

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.