Rolul firmelor de consultanta in mediul de afaceri iesean

Odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, firmele de consultanta par a avea un rol din ce in ce mai bine definit. Atat Guvernul Romaniei, cat si Uniunea Europeana, prin intermediul fondurilor structurale, acorda finantari nerambursabile agentilor economici pentru serviciile de consultanta.

Inca de la inceputul anului trecut, reprezentantii institutiilor care vor administra fondurile europene, precum si ai asociatiilor patronale au inceput sa le aduca la cunostinta oamenilor de afaceri ieseni ca, pentru business-ul lor, cel mai bine ar fi sa apeleze la firme de consultanta. Mai mult decat atat, pentru accesarea fondurilor europene, oamenii de afaceri ar trebui sa apeleze la o firma de consultanta care sa intocmeasca proiectul si sa-l si implementeze. In fapt, compania de consultanta identifica posibilitatile existente pentru cofinantarea investitiilor din fondurile Uniunii. Totodata, firma se ocupa de intocmirea proiectelor si a aplicatiilor, impreuna cu documentatia necesara. Nu in ultimul rand, compania de consultanta ofera asistenta atat pe parcursul procedurilor de aplicare, cat si dupa semnarea contractului de finantare.

In vederea obtinerii unei finantari nerambursabile, este necesar ca firma de consultanta sa aiba o echipa cu experienta, mai ales ca procedura de obtinere se dovedeste dificila atunci cand solicitantul nu cunoaste in detaliu cerintele sau modul de completare a dosarului care va fi inaintat catre organismele abilitate. Pornind de la cerintele clientului, firma de consultanta il ajuta sa obtina autorizatiile necesare, concepe si redacteaza studiul de fezabilitate, planul de afaceri, consiliaza clientul in ceea ce priveste managementul si marketingul proiectului si il asista pana in etapa obtinerii integrale a fondurilor.

Sursa: Jurnalul de Est

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.