Preselectie pentru componenta de extindere a managementului integrat al deseurilor

AM POS Mediu a lansat etapa de preselectie pentru componenta de extindere a managementului integrat al deseurilor din cadrul Axei Prioritare 2 a POS Mediu.

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial de Mediu (AM POS Mediu) anunta lansarea etapei de preselectie pentru componenta de extindere a managementului integrat al deseurilor din cadrul Axei Prioritare 2 a POS Mediu. Aceasta etapa presupune selectarea a cinci potentiali beneficiari pentru care se vor pregati aplicatii de finantare.

Axa Prioritara 2 a POS Mediu vizeaza “Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deseurilor si reabilitarea siturilor contaminate istoric”.

Alocarea financiara prevazuta pentu aceasta axa prioritara este de aproximativ 1 miliard Euro, suma reprezentand atat contributia comunitara (Fondul European de Dezvoltare Regionala – FEDR), cat si co-finantarea nationala.

Preselectia proiectelor va tine seama de urmatoarele criterii minimale:

– Conformarea cu prevederile Tratatului de Aderare – sectiunea Mediu;

– Conformarea cu obiectivele Axei Prioritare 2 a POS Mediu;

– Existenta unui depozit conform de deseuri cu posibilitatea de extindere la nivel regional sau a cel putin 3 posibile locatii pentru realizarea unui depozit nou, aflate in proprietatea autoritatilor publice locale;

– Existenta unui Plan Local de Gestiune a Deseurilor;

– Existenta unui acord de principiu intre autoritatile publice locale din judet, pentru constituirea unei asociatii in vederea implementarii unui sistem integrat de gestionare a deseurilor la nivel judetean/zonal;

– Gradul de pregatire a documentatiei necesare proiectului.

Sursa: Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.