Infrastructura, de doua ori mai scumpa decat estimarile

Valoarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii primite de Comisia Europeana depaseste de mai bine de doua ori bugetul alocat.

Asistenta solicitata este de peste 11,5 miliarde euro, in vreme ce sumele prevazute pentru alocare prin TEN-T 2007-2013 se cifreaza la 5,1 miliarde de euro. In procesul de selectie au avut prioritate proiectele transfrontaliere si modalitatile ecologice de transport, cum ar fi caile navigabile interioare si caile ferate. Astfel, asistenta disponibila se va concentra pe tronsoanele transfrontaliere care prezinta cele mai mari probleme.

Lucrarile si studiile asupra tronsoanelor transfrontaliere reprezinta 56% din finantarea totala. Tronsoanelor de cai navigabile interioare li se aloca in total 11,5% din resursele generale disponibile pentru cele treizeci de proiecte prioritare, cota alocata cailor ferate fiind de 74,2%.

Forul de la Bruxelles a selectat propuneri in domeniul sistemului european de gestionare a traficului feroviar (ERTMS), al sistemului inteligent de transport (ITS) si al gestionarii traficului aerian (ATM).

Sursa: Curentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.