Guvernul a aprobat Programul Operational de Cooperare Teritoriala Ungaria-Romania 2007-2013

Executivul a aprobat varianta revizuita a Programului Operational de Cooperare Teritoriala Transfrontaliera Ungaria-Romania 2007-2013.

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor indeplineste rolul de Autoritate Nationala pentru Programul Operational de Cooperare Teritoriala Transfrontaliera Ungaria-Romania 2007-2013, Autoritatea de Management fiind situata in Ungaria.

Programul vizeaza cooperarea in cadrul ariei eligibile a Programului (4 judete din Romania: Timis, Arad, Bihor, Satu Mare si 4 judete din Ungaria: Csongrad, Bekes, Hajdu-Bihar, Szabolcs-Szatmar-Bereg).

Programul isi propune promovarea cooperarii in regiunea de granita, in domenii precum: infrastructura de transport si de comunicare, protectia mediului natural, dezvoltarea economica si sociala, prin crearea de parteneriate durabile intre actori de pe ambele laturi ale frontierei.

Bugetul total al Programului pentru cei sapte ani de programare este unic pentru cele doua state partenere in program, fiind de 275,2 mil eur (din care: 224,4 mil. eur- Fondul european de Dezvoltare Regionala si 50,8 mil.eur co-finantare nationala). Implementarea Programului se va face prin acordarea de finantare nerambursabila, in mod competitiv, in cadrul unor Apeluri publice (Licitatii) de propuneri de proiecte comune de cooperare transfrontaliera.

Comitetul Comun de Selectie va fi organismul responsabil cu selectia proiectelor in cadrul programului.

Sursa: , Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.