Open Society Fellows: Programul pentru absolventi

ATENTIONARE: Acest program nu este activ in acest moment!

Introducere

Programul este destinat organizatiilor neguvernamentale care instituie stagii de specializare profesionala de doi ani pentru persoane care au absolvit studii universitare si postuniversitare in strainatate.

Obiectivele programului

Scopul acestui program este implicarea persoanelor care au absolvit studii in strainatate in dezvoltarea sectorului ONG, precum si participarea acestora la elaborarea si dezbaterea politicilor publice, considerand diversitatea experientelor si cunostintelor acumulate de acestea ca o resursa valoroasa in procesul de dezvoltare al unei societati deschise.

Activitati eligibile

Organizatiile vor avea urmatoarele beneficii:

  • colaborarea unui absolvent de studii in strainatate, motivat si cu expertiza in domenii socio-umane, in regim de norma intreaga;
  • sprijinul financiar al Fundatiei Soros pentru costurile stagiului de specializare profesionala in proportie de 100% in primul an si de 50% in al doilea an, urmand ca restul de 50% sa fie acoperit de catre organizatia gazda.
Conditii de finantare

Vor avea prioritate organizatiile care activeaza in domenii precum: drepturile omului, participarea civica, anticoruptia, combaterea discriminarii, cooperarea regionala, problematica de gen, mediu, servicii de dezvoltare comunitara.

Aplicatia va cuprinde:

  • descrierea organizatiei cu precizarea clara a domeniului de activitate, misiunii si obiectivelor;
  • enumerarea programelor desfasurate in ultimul an;
  • bugetul pe anii 2005 si 2006;
  • scurta descriere a programului/activitatilor in care va fi implicat absolventul pentru care se solicita finantarea, cu precizarea responsabilitatilor pe care le va avea absolventul;
  • prezentare/CV detaliat al absolventului pentru care se solicita finantare.

Nu se accepta angajarea absolventilor care au mai beneficiat in trecut de sustinere prin programul Open Society Fellows. Prin urmare, aplicatiile care presupun angajarea acestora vor fi considerate neeligibile.

Termene limita

Competitia este deschisa pe tot parcursul anului. Data limita de depunere a dosarelor este 10 decembrie 2007.

Fundatia Soros Romania isi rezerva dreptul de a limita numarul de finantari acordate, in functie de numarul de aplicatii primite si fondurile disponibile.

Absolventii de studii universitare si post-universitare care doresc sa participe la aceasta runda a programului sunt rugati sa trimita o solicitare la adresa de e-mail [email protected], in atentia Mihaelei Stefanescu.

Finantator: Fundatia Soros
Sursa: Fundatia Soros
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.