Noul ministru al Agriculturii promoveaza fondurile structurale

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Dacian Ciolos, a facut o vizita in judetul Iasi.

Vizita de lucru a avut ca scop principal intalnirea cu toti directorii Directiilor pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) din zona Moldovei. Au fost stabilite prioritatile pentru perioada imediat urmatoare, printre care se numara finalizarea controlului facut de Agentia de Plati si Interventii in Agricultura pentru acordarea subventiilor la hectar, dar si acordarea, din ianuarie si februarie, a subventiei pe cap de animal. Se doreste eficientizarea sistemului de lucru in minister, de la cel mai inalt nivel pana la contactul cu cetateanul.

Ministrul vrea sa pregateasca o strategie de comunicare pentru o mai buna campanie de informare privind accesarea fondurilor europene prin Planul National de Dezvoltare Rurala. In aceasta privinta, Dacian Ciolos a afirmat ca fondurile europene nu se vor pierde pentru ca exista potential si producatori agricoli care sa beneficieze de aceste fonduri.

In privinta valurilor de scumpiri din ultima perioada la produsele agricole, oficialul a recunoscut ca nu toate sunt justificate si ca multe dintre acestea urmeaza valurile de scumpiri de la nivel european. Unele scumpiri au suport. S-au inregistrat scumpiri la produsele agricole si pe piata europeana, motiv pentru care producatorii autohtoni au scumpit si produsele proprii, situatie in care statul nu poate interveni.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.