Proiecte de colaborare intre judetul Prahova si provincia italiana Brescia

Autoritatile din Brescia au transmis doua propuneri de colaborare autoritatilor prahovene, ca urmare a expozitiei Euro Prahova, organizata de Consiliul Judetean in provincia italiana, la sfarsitul lunii octombrie a acestui an.

Consilierul judetean Ludmila Sfarloaga a declarat ca autoritatile din Brescia au trimis propuneri de colaborare in primul rand in domeniul pregatirii profesionale in turism a absolventilor de liceu prahoveni. Ea sustine ca se va face o selectie a absolventilor de liceu care doresc sa urmeze aceste cursuri in Brescia. Beneficiarii acestor cursuri trebuie sa fie absolventi de liceu economic cu specializarea in turism, hoteluri si restaurante si li se va pune conditia de revenire in tara pentru a profesa in acest domeniu, dupa terminarea cursurilor.

O alta propunere de colaborare venita din partea italienilor vizeaza domeniul dezvoltarii turismului rural in Romania. In acest sens, partea italiana a propus organizarea unor schimburi de experienta in cadrul carora vor prezenta modele de succes. De asemenea, colaborarea se va concretiza si in stabilirea unor contacte intre operatorii de turism din Prahova si Brescia, precum si in schimburi de pachete turistice.

Expozitia Euro Prahova s-a desfasurat in Brescia, Italia, in perioada 23 – 27 octombrie si a avut ca scop promovarea imaginii judetului la nivel european si crearea de noi oportunitati investitionale.
Consilierul judetean Ludmila Sfarloaga, initiatorul proiectului de realizarea a expozitiei din Brescia, a declarat ca se asteapta ca partea italiana sa aiba si alte propuneri de colaborare in alte domenii, pentru ca italienii s-au aratat interesati atat de vinurile prahovene, cat si de parcurile industriale in care ar dori sa-si dezvolte viitoare afaceri.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.