587,88 milioane euro pentru 6 judete prin POR

Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, dl. Laszlo Borbely, Directorul General al Autoritatii de Management pentru Programul Operational Regional din cadrul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, dl. Gabriel Friptu, Presedintele Consiliului Judetean Braila si Vicepresedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est – dl. Gheorghe Bunea Stancu si Directorul General al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est – dna Luminita Mihailov, au lansat astazi la Braila, la nivelul Regiunii Sud-Est, Programul Operational Regional. Astfel 587,88 milioane euro milioane de Euro devin disponibile pentru Regiunea Sud-Est pentru perioada 2007 – 2013.

Evenimentul este ultimul dintr-o serie de opt evenimente similare care s-au desfasurat in toate regiunile de dezvoltare ale Romaniei in perioada septembrie – decembrie si a prilejuit o intalnire a ministrului si a reprezentantilor ADR Sud-Est cu potentialii beneficiari de finantare prin Programul Operational Regional, care au avut astfel ocazia de a afla detalii concrete despre oportunitatile deschise de catre POR pentru regiunea lor.

Valoarea fondurilor alocate pentru Regiunea Sud-Est este de 587,88 milioane de euro si reprezinta 13,25 % din totalul fondurilor alocate Romaniei prin POR in perioada 2007 – 2013. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est va implementa acest program in Regiunea Sud-Est, asa cum a fost stabilit prin Acordul Cadru privind delegarea atributiilor de la Minister (in calitate de Autoritate de Management) la ADR Sud-Est (in calitate de Organism Intermediar pentru POR).

POR finanteaza proiecte care vor contribui la modernizarea celor opt regiuni de dezvoltare ale tarii prin institutii publice in dezvoltare urbana, in infrastructura de transport, sociala, de afaceri si infrastructura turistica, pe urmatoarele axe prioritare de dezvoltare:

– Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – potentiali poli de crestere (Axa 1);

– Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale(Axa 2);

– Imbunatatirea infrastructurii sociale (Axa 3);

– Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local (Axa 4);

– Dezvoltarea durabila si promovarea turismului (Axa 5);

– Asistenta tehnica (Axa 6).

Sursa: , Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.