Primarii din Moldova iau lectii despre fondurile europene

Asociatia comunelor din Romania (A.Co.R.) a organizat o intrunire regionala, la care au participat reprezentantii mai multor comune din judetele Suceava, Botosani, Neamt si Iasi.

Au participat peste 80 de primari, viceprimari sau contabili, alaturi de care s-au aflat reprezentanti ai Ministerului Mediului, Camerei de Comert si Industrie Suceava, dar si ai unor firme de consultanta, specializate pe finantari nerambursabile sau asistenta si management pentru administratia locala: PDE Rom Invest – Strategii si Investitii Externe Fonduri Structurale Bucuresti sau Lexpert din Suceava.

Conferinta a reprezentat un pas in plus in vederea stabilirii cadrului necesar cresterii investitiilor autoritatilor publice comunale in special pentru perioada 2007-2013. Manifestarea a ridicat un interes deosebit din partea primarilor de comune lucru care se dovedeste prin numarul participantilor. S-au facut diverse evaluari, pe zone intregi, s-a discutat despre resursele proprii ale primariilor comunale pentru a putea face fata nevoilor tot mai crescute de finantare pentru diminuarea si, in final, eliminarea disparitatilor socio-economice.

Au fost prezentate mai multe instrumente prin care numeroase comune sa aiba posibilitatea accesarii fondurilor europene.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.