Guvernul a aprobat hotararea privind constituirea secretariatelor tehnice comune si a punctelor de informare

Guvernul a aprobat “Hotararea privind constituirea Secretariatelor Tehnice Comune si a Punctelor de Informare” in vederea implementarii programelor operationale de cooperare teritoriala europeana transfrontaliera gestionate de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.

Desemnarea Birourilor Regionale de Cooperare Teritoriala Transfrontaliera ca Secretariate Tehnice Comune si Puncte de Informare, in conformitate cu prevederile comunitare este necesara pentru a asigura implementarea corecta a programelor operationale de cooperare teritoriala, prin sprijinirea si informarea potentialilor beneficiari.

In acest sens, pentru programele operationale pentru care Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor este desemnat autoritate de management/autoritate comuna de management sau autoritate nationala, se vor constitui Secretariate Tehnice Comune, in cadrul Birourilor Regionale pentru Cooperare Transfrontaliera (Calarasi, Timisoara si Suceava), respectiv un Punct de Informare, in cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Oradea.

Secretariatul Tehnic Comun este o structura distincta, fara personalitate juridica, constituita in cadrul Birourilor Regionale pentru Cooperare Transfrontaliera. Acestea participa la implementarea programului operational, prin contributiile aduse la pregatirea documentelor de programare, sprijinirea generarii de proiecte, sprijinirea potentialilor beneficiari in identificarea partenerilor, lansarea licitatiilor de proiecte, evaluarea proiectelor, monitorizarea implementarii proiectelor, precum si prin activitati de promovare a programului operational. Secretariatul Tehnic Comun poate stabili Puncte de Informare/birouri de lucru, in tara sau in strainatate, in vederea desfasurarii activitatilor legate de implementarea programului.

Punctul de Informare reprezinta structura ce se afla sub coordonarea Secretariatului Tehnic Comun si desfasoara activitati legate de informare si publicitate, sprijinind dezvoltarea de proiecte la nivel local.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.