Brasov: Ajutoarele de stat pentru IMM-uri vor fi atent supravegheate

Judetul Brasov si regiunile Veneto – Italia, Valencia – Spania, Lisabona – Portugalia si Carinthia – Austria sunt partenere intr-un program finantat de Uniunea Europeana, program care se numeste “Observatorul european pentru ajutorul de stat”.

Reprezentantii celor cinci regiuni (Brasovul fiind reprezentat de managerul judetului, Radu Ispas, consilierul judetean Dragos Craciun si directorul Agentiei de Dezvoltare Durabila a Judetului Brasov, Ionut tata) s-au intalnit in perioada 3 – 5 decembrie, la Bruxelles, pentru a pune la punct primele detalii ale activitatii in acest program. Ca obligatie a judetului Brasov, se va crea o echipa de lucru formata din reprezentanti de la Consiliul Judetean Brasov, Agentia de Dezvoltare Durabila a Judetului, Biroul regional pentru IMM-uri, Camera de Comert si Industrie, Universitatea “Transilvania” si Oficiul de Stat pentru Concurenta, care vor monitoriza acordarea de ajutoare de stat pentru IMM-uri.

Proiectul este finantat prin intermediul Programului european INTEREG IV C, cu o suma cuprinsa intre 500 – 700 de mii de euro, pentru fiecare partener fiind repartizata o suma care depaseste 100.000 de euro. 85% din suma vine de la Uniunea Europeana, iar 15% reprezinta cofinantarea Brasovului, care nu trebuie sa constea neaparat in bani, ci si in munca depusa. Scopul principal al programului il reprezinta crearea unui sistem legislativ care dupa 2013 sa reduca, in mod considerabil, birocratia din Romania. Pe toata perioada de derulare a proiectului vor fi organizate diverse actiuni de informare, printre care mese rotunde si seminarii.

Sursa: Buna Ziua Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.