Tratatul Uniunii Europene

Tratatul de reforma care se va semna in data de 13 decembrie, la Lisabona este primul Tratat al Uniunii Europene pe care Romania il va semna in calitate de stat membru cu drepturi depline.

“Tratatul de reforma al UE este un document fundamental pentru viitorul Uniunii Europene. Dupa lungi dezbateri, prin compromisuri multiple, s-a ajuns la o solutie care sa pastreze obiectivul european si sa-i dea mai multa forta”, a subliniat primul-ministru.

Seful Executivului a aratat ca doreste ca Romania sa fie printre primele state membre ale UE care sa indeplineasca procedurile de ratificare a Tratatului de Reforma al Uniunii.

In ceea ce priveste participarea la summit-ul Consiliului European, care va avea loc vineri la Bruxelles, primul-ministru a afirmat ca pe agenda reuniunii sunt incluse migratia si schimbarile climatice, teme de care si Romania este preocupata. De asemenea, politica energetica si incluziunea sociala sunt alte doua teme care vor fi discutate la summit-ul de la Bruxelles.

Primul-ministru a aratat ca summit-ul Consiliului European este un bun prilej pentru a reafirma punctul de vedere al Romaniei privind problematica populatiei rome. “Suntem interesati de gasim solutii la nivel european pentru aceasta problematica”, a aratat premierul Tariceanu.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.