Aprobarea criteriilor de eligibilitate si selectie pentru sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor

In cadrul ultimei sedinte din acest an, care a avut loc in data de 13 decembrie, Comitetul de Monitorizare a Programului Operational Regional, au aprobat criteriile de eligibilitate si selectie pentru Axa Prioritara 1 – Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere / Domeniul Major de Interventie Planuri integrate de dezvoltare.

“Prin aprobarea acestor criterii de eligibilitate cream conditiile necesare finalizarii Ghiului Solicitantului pentru Axa 1, astfel incat la inceputul anului 2008 sa putem lansa si cererea deschisa de proiecte. Aceasta axa este foarte importanta, avand o valoare de 1,391 miliarde euro. Gestionarea acestei axe este o provocare pentru toti cei care sunt implicati in implementarea POR, deoarece presupune o abordere strategica a problemelor, viziune si multa munca” a declarat domnul Laszlo Borbely, ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor.

In procesul implementarii prioritatii POR de dezvoltare urbana, Romania trebuie sa gaseasca cea mai buna solutie pentru atingerea a doua obiective:

– Primul obiectiv este legat de crearea si dezvoltarea polilor de crestere, concentrati in jurul unui numar limitat de mari centre urbane si ale arealelor lor inconjuratoare urban-rurale, care actioneaza ca motoare ale dezvoltarii regionale;

– Al doilea obiectiv consta in sprijinirea oraselor mici si mijlocii cu potential de dezvoltare economica si sociala, care actioneaza ca poli de dezvoltare urbana.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.