Motorina mai ieftina pentru agricultorii constanteni

Purtatorul de cuvant al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Constanta, Stere Economu, a declarat ca, pentru infiintarea culturilor agricole, hotararea de Guvern nr. 277 din 12 martie 2008 stipuleaza sprijinirea financiara a agricultorilor prin subventionarea motorinei cu un leu/litru.

Aceasta lege prevede ca toti producatorii agricoli vor putea beneficia de reducerea de pret la motorina, chiar daca sunt persoane fizice sau juridice. Agricultorii pot depune cererea de subventionare la primaria pe raza careia este inregistrat terenul agricol.

Alaturi de cerere, fermierul trebuie sa intocmeasca un dosar care sa cuprinda documente justificative privind dovada dreptului de utilizare a terenului, dar si o adeverinta conform careia terenul este inscris in registrul agricol.

El va trebui sa demonstreze ca nu are obligatii fiscale si ca a platit impozitul pentru teren, prin intermediul unui certificat fiscal.

Dupa ce aceste cereri vor fi avizate, ele vor fi trimise la Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Constanta. Directia va elibera de asemenea si adeverintele pe baza careia poate achizitiona motorina la un pret redus.

Prin intermediul acestor adeverinte, fermierii vor putea cumpara motorina la pret redus, furnizorii urmand sa depuna deconturile la Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala.

Cererile pentru subventie pot fi depuse pana la daca de 15 octombrie.

Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.