Subventii mai mari pentru crescatorii de animale

Cuantumul subventiei care se acorda crescatorilor de animale a fost majorat. Majorarea este destinata fermierilor crescatori de bovine inregistrate la Registrul national al exploatatiilor.

Prima care se acorda fermierilor crescatori de animale a fost marita prin acordarea unei a doua transe, in valoare de 250 lei pe fiecare cap de bovina, aceasta adaugandu-se primei de 240 lei a careia plata se afla inca in derulare.

Si cuantumul subventiilor pe cap de ovina sau caprina a fost suplimentat, crescatorilor din acest domeniu suplimentandu-li-se prima de 25 de lei deja incasata cu inca 10 lei.

Pana acum au fost platite subventii catre 2.300 de fermieri dintr-un total de 5.800 de evidentiati. Banii din noua majorare vor fi virati direct in contul crescatorilor de animale, fara a mai trece prin administrarea Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura.

Majorarea a fost negociata intre sindicatele din domeniul crescatorilor de animale si Guvern din cauza faptului ca anul secetos a determinat cresterea pretului furajelor.

Sursa: Flacara Iasului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.