Prefectii vor clarificarea atributiilor in accesarea fondurilor

Prefectii au solicitat Ministerului Internelor si Reformei Administrative clarificari in privinta atributiilor si responsabilitatilor pe care le au in legatura cu accesarea fondurilor europene, precum si respectarea legalitatii in domeniu, a declarat prefectul de Suceava, Orest Onofrei.

El a precizat ca prefectii nu cer atributii, ci vor doar clarificarea celor existente, pentru ca ‘prefectii sa nu mai fie gasiti tapi ispasitori atunci cand ceva nu e bine’. “Rolul nostru trebuie sa fie specificat. Nu cerem si nu cred ca noi trebuie sa cerem atributii suplimentare. Noi cerem atributii clare, ce trebuie sa fie foarte clar specificate si delimitate. Nu poti sa fii facut raspunzator de ceva care nu este in regula atunci cand, prin atributii, nu ai acele lucruri. Pana acum, prefectul a fost folosit ca tap ispasitor intr-un judet. Nu cred ca este bine. Am cerut si cerem in continuare ca, odata cu conturarea functiei prefecturale, sa fie atributiile prefectilor clare si cerintele Guvernului clare”, a spus Onofrei.

Prefectul de Suceava a mai spus ca aceste clarificari sunt necesare pentru ca, in baza acestora, sa se stabileasca si criterii obiective de evaluare a prefectilor. In opinia lui Onofrei, ca sa reprezinti Guvernul in teritoriu, sa poti aplica si urmari implementarea programului de guvernare in teritoriu, este obligatoriu ‘sa ai parghiile necesare, nu numai sa arati bine’. Prefectul Onofrei a spus ca solicitarea a fost facuta si de asociatia prefectilor si subprefectilor.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.