Administratia doljeana va angaja personal specializat pentru elaborarea proiectelor cu finantare internationala

Consiliul Judetean si primariile din judetul Dolj vor angaja, din 2008, personal specializat care se va ocupa de scrierea si implementarea proiectelor cu finantare din bani publici si fonduri europene.

Acesti angajati vor beneficia de o majorare cu 75% a salariilor de baza fata de cele prevazute de lege. Presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, a declarat ca in CJ Dolj si in primarii se vor crea birouri separate care se vor ocupa numai de scrierea de proiecte, iar in conditiile in care nu se vor gasi persoane specializate in managementul de proiect, acestea vor fi specializate “de urgenta”, prin cursuri la Universitatea din Craiova.

“Aceste angajari se vor face in baza Legii 1035, aparute recent in Monitorul Oficial, lege care a pus degetul pe o rana mai veche care este absorbtia fondurilor europene. La Consiliul Judetean se va infiinta un serviciu de specialitate pentru scrierea de proiecte cu finantare internationala, iar la primariile din mediul rural se va infiinta un serviciu care va deservi o asociatie de comune. Salariile acestor angajati vor fi stabilite direct de presedintele Consiliului Judetean si de primari”, a spus Ion Prioteasa.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.