Proiectele din Bucuresti-Ilfov, mai scumpe pentru solicitanti

Contributia beneficiarilor fondurilor de dezvoltare regionala, acordate pentru proiectele care intra sub incidenta unei scheme de ajutor de stat regional, variaza in functie de axa prioritara in cadrul careia au solicitat finantare si de regiunea in care va fi implementat proiectul.

Pentru cei din regiunea Bucuresti – Ilfov au fost stabilite niveluri mai mari ale contributiei. Astfel, pentru proiecte dezvoltate in cadrul Axei prioritare 1. Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – potentiali poli de crestere, Axei prioritare 4. Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local si Axei prioritare 5. Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, domeniul de interventie 5.2. Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterii calitatii serviciilor turistice, autoritati ale administratiei publice locale si intreprinderi mari din regiunile Nord Est, Sud Est, Sud, Sud Vest,Vest, Nord Vest, Centru vor contribui cu minim 50%, iar cei din Bucuresti – Ilfov cu 60% din valoarea eligibila a proiectului.

Pentru intreprinderile mijlocii, pragul este de minim 40%, iar daca solicitantii sunt din regiunea Bucuresti – Ilfov, acesta creste pana la minim 50%. Patronii de IMM vor trebui sa scoata mai putini bani, respectiv minim 40% pentru cei din Bucuresti – Ilfov si cel putin 30% cei din celelalte regiuni.

Sursa: Curentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.