Ce planuri au brasovenii cu cele 306 milioane de lei

Municipalitatea brasoveana va avea la dispozitie pentru 2008 un buget egal cu veniturile obtinute anul trecut din impozite si taxe locale, fiind vorba despre aproximativ 306 milioane de lei. Proiectul de buget nu a fost inca finalizat si suspus dezbaterii in consiliul local, dar se stie deja ca o mare parte din bani va fi directionata anul acesta catre asfaltarea si reabilitarea strazilor, extinderea retelei de utilitati si catre lucrari de modernizare a unor obiective culturale si de agrement.

Unul dintre cele mai importante proiecte se refera la construirea celui de-al doilea segment al soselei ocolitoare a Brasovului, ce va avea patru benzi si o lungime de 6,56 kilometri. Centura va face legatura intre DN 11 si DN 13, iar investitia totala este estimata la 13,5 milioane de euro.

Calea Bucuresti, una dintre principalele artere din Brasov, va fi largita cu o banda de circulatie. Sectorul de drum vizat este cel situat intre intersectia cu Strada Poienelor si Spitalul Judetean. In plus, pe artera respectiva va fi schimbat sistemul de iluminat public. Strazile 15 Noiembrie, Toamnei si Mihail Kogalniceanu vor avea sens unic, circulatia desfasurandu-se dinspre Calea Bucuresti.

Si strazile Lunga, Constantin Brancoveanu, Vasile Alecsandri, Al.I. Cuza, Avram Iancu si Piata Unirii se vor transforma in minisantiere. Asta pentru ca primaria intentioneaza sa schimbe covorul asfaltic, sa ingroape retelele aeriene si sa le modernizeze pe cele ingropate. In anumite zone va fi schimbat si sistemul de iluminat public.

Vor fi demarate lucrarile de modernizare a Stadionului Municipal. In plus, va incepe si amenajarea unui complex sportiv modern, ce va costa in jur de 10 milioane de euro si va cuprinde Sala Sporturilor si bazinul de inot, ce vor fi modernizate, si un patinoar olimpic, a carui constructie va fi demarata anul acesta. Si cladirea Teatrului Dramatic se afla pe lista obiectivelor ce vor fi reabilitate, in timp ce in cladirea fostului cinematograf Patria va fi construit noul sediu al Filarmonicii. Municipalitatea promite ca vor fi alocate fonduri si pentru modernizarea tuturor creselor si gradinitelor din oras, dar si pentru construirea unora noi.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.