Finantare SAPARD pentru industria zaharului

In urmatorii doi ani, peste 10 Milioane Euro vor fi disponibili agentilor economici care activeaza in industria zaharului, prin programul SAPARD, suma accesibila proiectelor destinate pentru depozitarea si procesarea materiei prime.

Pot fi finantate proiectele care vizeaza investitii noi pentru constructia sau modernizarea cladirilor, masinilor si echipamentelor, precum si retehnologizarea celor existente pentru depozitarea si procesarea sfeclei de zahar. Sunt eligibile si investitiile pentru imbunatatirea tehnologiilor de depozitare, marcare si ambalare a zaharului, dar si pentru imbunatatirea igienei si calitatii, conform standardelor europene. capacitatea de procesare primara trebuie sa fie de 150.000 tone/zi sau 150.000 tone/campanie de recolatre.

Pentru a fi finantat, un proiect depus in cadrul masurii 1.1- “Imbunatatirea prelucrarii marketingului produselor agricole si piscicole”, din care face parte si submasura “Zahar” trebuie sa aiba o valoare cuprinsa intre 30.000 si 2 Milioane Euro, informeaza agentia Sapard. Un ajutor financiar nerambursabil nu poate depasi 30% din valoarea totala eligibila a proiectului. Dupa ce comisia Europeana a aprobat modificarea fisei tehnice a Masurii 1.1, valoarea maxima a unei investitii a fost majorata la 4 Milioane Euro. Modificarea va intra in vigoare dupa publicarea deciziei oficiale a Comisiei.

Sursa: , Ziarul Gardianul online, 27 octombrie 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.