Proiecte de cooperare transfrontaliera lansate la Alexandria

Doua proiecte de cooperare transfrontaliera romano-bulgara, finantate prin Program Phare, au fost lansate la Alexandria. In ambele proiecte, aplicantul este primaria orasului bulgaresc Belene.

Primul proiect, cu o valoare de 151.084 euro, se numeste ‘Parcul natural Persina-model de dezvoltare durabila’ si are ca parteneri Patronatul Intreprinderilor Mici si Mijlocii Teleorman si Primaria comunei teleormanene Suhaia, care este custodele unei arii naturale protejate cu peste 1.400 hectare in vecinatatea Dunarii.

Obiectivele principale ale proiectului constau in dezvoltarea zonei transfrontaliere prin folosirea eficienta a potentialului economic si a resurselor naturale, facilitarea relatiilor dintre autoritatile locale si mediile de afaceri din aceasta zona limitrofa.

Al doilea proiect, cu o valoare de 46.276 euro, se intituleaza ‘Cooperarea si parteneriatul-cheia unei dezvoltari comune’. Partenerul partii bulgare este Primaria municipiului Alexandria, obiectivul comun fiind ‘depasirea problemelor de dezvoltare, rezultate din izolarea regiunilor din aceasta zona de granita de economia nationala, prin intensificarea relatiilor de colaborare la diferite nivele’.

Prezent la ceremonia lansarii celor doua proiecte, primarul orasului Belene, Peter Dulev, si-a exprimat speranta ca acestea vor contribui la cresterea capacitatii administratiilor din judetul Teleorman si regiunea Pleven pentru elaborarea si derularea a noi programe comune care sa conduca la ridicarea nivelului de trai al locuitorilor din zona transfrontaliera. Anul trecut, Primaria din Belene a fost partener in proiectul romano-bulgar ‘Reducerea disparitatilor sat-oras in Uniunea Europeana’.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.