Suceava: Proiect de 10 milioane de euro esuat

Un proiect de mediu de la Suceava, in valoare de 10 milioane de euro ar putea esua din cauza tergiversarilor autoritatilor locale. Primaria acuza Consiliul Judetean ca, desi proiectul s-a aprobat, banii nu au fost virati nici pana in prezent.

Primaria municipiului Suceava ar putea sa se retraga din proiectul “Utilitati si mediu la standarde europene” derulat de Consiliul Judetean. Motivul il constituie faptul ca desi este un proiect pentru care Sucevei i s-au aprobat cu ani in urma peste 10 milioane de euro, banii nu au fost virati pana acum in conturile municipalitatii.

Primarul Ion Lungu a declarat ca in cazul in care fondurile alocate municipiului Suceava nu vor fi deblocate pana la 1 aprilie, municipalitatea se va retrage indiferent ce garantii ar mai putea primi. Desi niciun euro din cele peste 10 milioane alocate Primariei nu au fost utilizate, pana la aceasta ora, din banii sucevenilor a fost platit un comision de risc in valoare de un miliard de lei vechi.

Daca municipalitatea va renunta la programul Consiliului Judetean, vor fi cautate alte surse de finantare pentru reabilitarea termica a celor patru puncte termice.

Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.