Contac taie finantarea aeroportului din Suceava

Botosanenii nu vor mai contribui la finantarea investitiilor de la aeroportul din Suceava. Aceasta a fost decizia presedintelui Consiliului Judetean Constantin Contac. Acesta a declarat ca, desi initial s-a avut in vedere prinderea unei sume de 150.000- 200.000 lei in bugetul pe 2008 pentru Aeroportul “Stefan cel Mare” din Suceava, ca si sustinere financiara, nu va fi alocat niciun leu.

Decizia presedintelui Constantin Contac vine ca urmare a refuzului omologului sau din Suceava de a adauga in denumirea aeroportului si a judetului Botosani. In cazul in care presedintele Consiliului Judetean Suceava nu va da dovada de intelegere raspunzand pozitiv ideii colegului sau de la Botosani si a face front comun pentru schimbarea titulaturii aeroportului, in cel de Aeroportul Suceava – Botosani, Consiliul Judetean Botosani nu va mai aloca in acest an niciun leu pentru aeroport.

Presedintele Contac sustine ca omologul sau din Suceava mai are timp sa revina asupra deciziei. “Noi am trimis adresa la Ministerul de Interne, la cel al Transporturilor, dar si presedintelui CJ Suceava. Asteptam raspunsul sau desi am inteles ca nu agreeaza ideea. In acest caz la bugetul pe 2008 nu vom da niciun ban pentru Suceava. Daca se vor dovedi pana la urma receptivi la doleanta noastra putem asigura o suma la o eventuala rectificare de buget”, a precizat Constantin Contac.

Sursa: Monitorul de Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.