Primaria cere bani de la Guvern pentru Proiectul Iasi 600

Iasi – orasul culturii vizuale contemporane “Galeria 600” este proiectul care a intrunit cele mai multe dintre voturile comisiei care a analizat propunerile pentru Iasi 600. Proiectul a fost propus de Fundatia Timpul si prevede amenajarea unui spatiu expozitional de arta contemporana (galerie si centru de informare electronica in cultura vizuala), valorificand piateta de la Cubul de pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant.

Din cele 250 de proiecte au fost selectate 137. Fiecare proiect a primit voturi de la membrii comisiei. Bugetul estimat pentru acestea este de 19,6 milioane lei. Am trimis o adresa catre prefect prin care ii solicitam sa ceara de la Guvern bani pentru implementarea acestora. Lista cu aceste proiecte va fi supusa spre aprobare in sedinta de Consiliu Local de la sfarsitul acestei luni.

Celelalte proiecte importante din topul realizat de comisia amintita se refera la realizarea unei lucrari de sinteza prin care sa fie reliefata devenirea istorica a orasului, amenajarea unui club cultural – punct informational organizat in cadrul Bienalei Internationale, tiparirea de materiale promotionale si realizarea unui film documentar video despre capitala Moldovei, Festivalul International de Teatru pentru Copii si Tineret “Luceafarul”, Zilele Revistei Convorbiri Literare, Festivalul Oraselor Infratite, Stagiunea camerala a Universitatii de Arte George Enescu, Iasi Newjazz Festival, Festivalul International Sergiu Celibidache si reinfiintarea Muzeului Municipal.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.