Cofinantare europeana pentru proiecte transfrontaliere la Suceava

Consiliul Judetean Suceava va inainta, in aceasta saptamana, institutiilor europene trei proiecte in valoare totala de 895.000 de euro, in scopul obtinerii de fonduri europene pentru finantarea unor proiecte transfrontaliere.

Proiectele fac parte din Programul de Vecinatate Romania – Ucraina 2004 – 2006, componenta Phare CBC 2006, iar partea de cofinantare a CJ Suceava este de 197.360 de euro. Cel mai mare proiect se refera modernizarea DJ 291A Siret – Fratautii, in valoare de peste 660.000 de euro, prin care se are in vedere reabilitarea a 1,4 kilometri de drum si consolidarea podului din beton armat de la Climauti pe o lungime de 16 metri.

Al doilea proiect, “Centrul transfrontalier de instruire pentru afaceri”, in valoare de 183.602 de euro, urmareste imbunatatirea legaturilor economice transfrontaliere si instruirea mediului de afaceri in vederea dezvoltarii economice durabile. Proiectul are doua componente, respectiv realizarea unui centru de instruire pentru afaceri pentru tineri si agenti economici din Suceava si regiunea Cernauti, precum si organizarea primei editii a Targului transfrontalier “Produs in Bucovina” la care se estimeaza o participare de aproximativ 150 de agenti economici din cele doua regiuni.

“Arta – un limbaj comun intre doua culturi” este al treilea proiect transfrontalier pentru care se solicita finantare, care-si propune sa intareasca relatiile interumane prin organizarea unei tabere de creatie, pentru a pune in valoare talentul creator al artistilor, precum si prin realizarea de expozitii la Suceava si Cernauti.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.