Iasi: Nu vor fi fonduri europene pentru spatii verzi

Desi fondurile europene pentru amenajarea de spatii verzi sunt disponibile, accesarea acestora este dificila, chiar imposibila din cauza birocratiei. Termenul pentru depunerea proiectelor in cadrul Programului national de imbunatatire a calitatii mediului este la sfarsitul lunii februarie, iar reprezentantii autoritatilor locale nu au depus inca niciun proiect pentru amenajarea de noi spatii verzi si, dupa cum declara chiar acestia, este foarte probabil ca judetul Iasi sa nu beneficieze de fondurile alocate de Uniunea Europeana pentru acest program.

Directia de Servicii Publice Municipale a inceput accesarea acestor fonduri prin patru programe. Din pacate, din cauza birocratiei specifice nu se stie daca se vor obtine aceste fonduri. Dupa cum sustin reprezentantii DSPM, proiectul presupune patru amplasamente in cartierul Alexandru cel Bun, avand o suprafata totala de 4.000 de metri patrati. Proiectul insa nu va putea fi finalizat pana la data limita, avand in vedere ca nici nu a fost organizata inca licitatia pentru proiectare.

In acest timp, comunele Raducaneni si Holboca au primit din partea Ministerului Mediului si Dezvoltarii Rurale bani pentru imbunatatirea spatiilor verzi. Astfel, comuna Holboca a primit aproximativ 25 milioane lei pentru amenajarea unui scuar, o mica gradina, in localitatea Dancu, si comuna Raducaneni – 50 milioane lei pentru amenajarea unui parc dendrologic.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.