23 de administratii locale au pus ochii pe fonduri structurale

Suculenta fondurilor structurale europene – pe de o parte, dar si dificultatea de a-i obtine – pe de alta parte, i-au dat de gandit administratorului public al orasului Breaza, ing Marian Necula, care a introdus cele doua aspecte intr-o veritabila ecuatie al carei rezultat spera sa-i fie favorabil. Marian Necula a ajuns, astfel, la concluzia ca numai prin asocierea mai multor unitati administrative se poate pune mana pe banii UE si a purces la treaba.

Primul pas l-a facut discutand cu mai multi primari din zona despre o potentiala colaborare de pe urma careia fiecare localitate sa obtina beneficii. Cum ideea sa a fost apreciata, administratorul public din Breaza, impreuna cu primarii care au percutat “din prima” la perspectiva unei colaborari in interes comun, au stabilit sa se intalneasca intr-o sedinta comuna pentru a discuta, in termenii cei mai concreti, despre punerea in practica a colaborarii din care, fara nicio exceptie, toti spera sa castige.

Ca urmare, la sfarsitul saptamanii precedente, la Banesti, 13 primari sau reprezentanti ai primariilor din zona s-au intalnit pentru a discuta principiile care vor sta la baza respectivei colaborari. Se va lucra la definitivarea statutului asociatiei, astfel ca, in luna februarie, toate cele 23 de primarii sa participe la adunarea generala a Asociatiei de dezvoltare intercomunitara Valea Prahovei si sa semneze documentele de constituire.

Sursa: Prahova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.