Anacronismul finantarii proiectelor de infrastructura din Romania

Orice etatist ar sustine cu tarie ca „rolul statului este de a crea bunuri publice, de a oferi servicii de calitate platitorilor de taxe si impozite”. Foarte multi dintre semenii nostri considera statul o „conventie sociala voluntara” prin care se asociaza fonduri si resurse pentru a genera proiecte care nu ar putea fi create altfel decat prin suportul statului.

Proiectele de infrastructura (autostrazi, cai ferate, facilitati portuare, conducte, centrale atomice, hidrocentrale) au devenit de-a lungul timpului apanajul statului, solutia salvatoare de iesire din crizele economice si de reducere a somajului (dupa exemplul Barajului Hoover din SUA).

Romania este tara aflata pe ultimul loc in Uniunea Europeana si pe un loc codas in lume la calitatea si nivelul de dezvoltare a infrastructurii (conform Global Competitiveness Report publicat de World Economic Forum tara noastra se afla in prezent pe locul 110, fiind depasita de state precum Peru, Filipine, Vietnam, Libia, Mali sau Zimbabwe), scrie Cristian Paun pe blogul sau.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top