Judetul Arad asteapta finantare pentru patru proiecte majore

Judetul Arad are patru proiecte promovate in prima faza a Programului Operational Regional, dintr-un total de 56 de proiecte la nivel national, iar valoarea acestora este de 20,4 milioane euro.

“Intr-o prima faza s-au depus doar aceste proiecte, deoarece exista o limita pentru un judet, care nu poate fi depasita. Fata de proiectele pregatite de judetul Arad este clar ca fondurile aflate in derulare sunt insuficiente. Avem in pregatire alte 20 de proiecte pentru a fi depuse, in masura in care fondurile europene disponibile vor fi mai consistente”, a declarat Iosif Matula, presedintele Consiliului Judetean Arad.

Primul proiect prevede modernizarea tronsonului de drum dintre localitatile Julita si Madrigesti, componenta a traseului turistic E 68 – Moneasa. Valoarea totala a proiectului este de 56.324.534 lei, iar finantarea primita pentru modernizarea acestui tronson va rezolva problema transportului in doua zone pitoresti: Valea Muresului si Valea Crisului. Acest sector de drum va face o trecere mai rapida intre partea de nord si cea de sud a judetului.

Cel de-al doilea proiect depus prevede construirea centurii de sud a orasului Ineu si are o valoare de 4.766.246 lei. Un alt proiect pentru care se asteapta finantare este “Drumul vinului in Podgoria Aradului”, unde valoarea investitiei este de 2,5 milioane euro. Proiectul privind reabilitarea Centrului istoric al municipiului Arad prevede refacerea a 12 strazi, cuprinse in zona protejata, si consolidarea Podului “Traian”.

Un punct principal il reprezinta reabilitarea liniilor de tramvai pe o lungime de 1,7 kilometri, dar si reabilitarea carosabilului strazilor pe o suprafata de 47.000 metri patrati. Tot in aceasta zona vor fi realilitate retele de apa, pe o lungime de 1,7 kilometri, dar si cele de iluminat public si telefonie.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.