Suma-record pentru cofinantarea proiectelor europene la CJ Buzau

Consiliul Judetean Buzau a aprobat alocarea a peste 15% din bugetul pe 2008 pentru cofinantarea proiectelor pe baza de fonduri structurale.

Consilierii au votat cu majoritate simpla alocarea sumei de 16,5 milioane de lei pentru proiecte cofinantate de Consiliul Judetean si consiliile locale, la care se adauga inca 7,4 milioane de lei, cu aceeasi destinatie.

Presedintele Consiliului Judetean Buzau, Victor Mocanu, a declarat ca toate cele 87 de localitati angrenate in atragerea de bani europeni au primit fonduri de cofinantare. “Din calculele noastre reiese ca implementarea proiectelor de atragere a fondurilor structurale in urmatorii trei ani necesita o cofinantare de aproximativ 15 milioane de euro, suma care va fi completata ulterior din surse judetene, dar si din cele locale”, a declarat Victor Mocanu.

El a adaugat ca, in 2008, prioritare vor fi proiectul “Drumul vinului”, in valoare de 28 milioane de euro, din care opt milioane de euro vor fi alocati de Consiliul Judetean, care se va finaliza in 2009, precum si proiectul de alimentare cu apa potabila din lacul de acumulare al Hidrocentralei Siriu a 40 de localitati din judetele Buzau si Braila, in valoare de peste 50 de milioane de euro. Bugetul Consiliului Judetean pe acest an se ridica la suma de 145,886 milioane de lei.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.