Iasi: Sprijin financiar pentru agricultori

Producatorii agricoli din domeniul zootehnic vor primi in acest an sprijin financiar. Pentru imbunatatirea calitatii productiei de carne vor fi acordate sume de bani ce pornesc de la 120 lei pentru o carcasa de porcine clasa E si cate 100 lei pentru cele din clasa U si pentru bovine.

Fiecare fermier va primi pe cap de scrofite din ferme comerciale, ce provin din ferme de reproductie de rasa pura sau hibridare la prima fatare, cate 150 lei, pentru fiecare pui boiler 1,6 lei si pentru oua de consum, categorii de greutate M, L, XL, cate 0.05 lei pe bucata.

Si pentru imbunatatirea calitatii productiei de miere, prin sustinerea familiilor de albine, vor fi acordati cate 20 lei pentru fiecare familie de albine. Au fost aprobate sumele suplimentare pentru platile nationale directe complementare in sectorul zootehnic, pentru anul 2007. Astfel, prima suplimentara de exploatatie pentru bovine va fi de 250 lei pe cap de animal, iar prima suplimentara pe cap de animal pentru ovine si caprine care au fatat in anul 2007 este de 10 lei pe cap de animal.

Platile se vor acorda in mai multe transe, incepand cu luna ianuarie 2008, producatorilor agricoli care au depus cereri in perioada 27 aprilie – 15 iunie 2007, numai pentru animalele eligibile, stabilite in urma controlului administrativ si pe teren si fara a se mai solicita documente suplimentare.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.