S-a dat startul licitatiei pentru bancile care vor gestiona fondurile din agricultura

Ministerul Agriculturii a lansat licitatia pentru selectarea bancilor care vor gestiona fonduri UE de peste 5,8 miliarde euro, estimate pentru sectorul agricol in perioada 2008-2011.

Termenul limita de depunere a ofertelor este 3 martie 2008. “Nivelul estimativ al intrarilor de fonduri pentru perioada 2008-2011 din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), Fondul European de Pescuit (FEP) si Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala (FEADR) este de 5,86 miliarde euro”, se arata in anuntul de licitatie.

Ministerul intentioneaza sa incheie un acord-cadru pe patru ani, pe perioada 2008-2011 pentru serviciile bancare. O licitatie similara a fost lansata anul trecut in mai, insa procesul a fost anulat, in octombrie, dupa mai multe contestatii. Intrucat procedurile de selectie risca sa se prelungeasca, in cazul contestatiilor, ministerul a decis sa lanseze o licitatie pentru fondurile din perioada 2008-2011 si nu pentru fondurile aferente unui singur an, asa cum s-a intamplat in 2007.

Dupa finalizarea licitatiei, Ministerul Agriculturii trebuie sa comunice Comisiei Europene care sunt conturile unde pot fi virate sumele de la UE. Acestea provin din trei fonduri, FEGA si FEADR si FEP destinate finantarii sectorului agricol, de dezvoltare rurala si pescuit. Astfel, prin FEGA sunt acordate platile unice pe suprafata pentru fermieri, care sunt estimate la circa 50 de euro pe hectar in acest an, dar si masuri de reglare a pietei, iar FEADR este destinat sprijinirii proiectelor de dezvoltare rurala.

Sursa: Realitatea Romaneasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.