Proiecte transfrontaliere ale Consiliului Judetean Caras-Severin

Consiliul Judetean Caras-Severin a obtinut o finantare de peste 4 milioane de euro pentru opt proiecte incluse in Programul de vecinatate Romania – Serbia 2004-2006.

Valoarea insumata a celor opt proiecte este de aproximativ 3.200.000 euro. In parteneriat cu Primaria Varset (Serbia) si cu Universitatea “Eftimie Murgu” Resita, CJ Caras-Severin a depus proiectul “Evaluarea potentialului eolian din partea de sud a Banatului in perspectiva dezvoltarii durabile”. Proiectul, in valoare de 410. 710 euro, vizeaza identificarea arealelor in care se poate dezvolta infrastructura eoliana, iar rezultatele obtinute vor permite adoptarea unei strategii de exploatare a potentialului natural al judetului.

Cu acelasi partener sarb, au mai fost depuse proiectele “Dezvoltarea turismului tematic in Banatul montan” si “Promovarea resurselor de roci ornamentale ale Banatului montan”. Primul proiect, in valoare de 243.945 euro are drept obiectiv promovarea formelor de turism de nisa, respectiv turism viticol, religios, cultural, agroturism, pescuit, vanatoare.

“Reluarea traditiilor de colaborare si schimb de bunuri in zona de frontiera: targ de marfuri, targ de animale si piata agroalimentara in comuna Pojejena” si “Regularizare rau Belobresca” sunt proiecte depuse in asociere cu Consiliul Local Pojejena si cu Primaria Veliko Gradiste – Serbia. Fiecare proiect are o valoare aproximativa de 556 000 euro.

In vederea depunerii proiectului “Administrarea unitara a zonelor cu potential ecologic deosebit din Clisura Dunarii”, Consiliul Judetean Caras-Severin s-a asociat cu Consiliul Local Pojejena si cu Agentia de Dezvoltarea Economico-Sociala Caras-Severin (ADECS). Prin depunerea acestui proiect, cu o valoare de 128 000 euro, se urmareste intocmirea unui studiu de fezabilitate si proiect tehnic in vederea imbunatatirii accesului la punctele de frontiera.

Directia de Administrare a Domeniului Public si Privat Caras-Severin a depus proiectele “Imbunatatirea accesului comunitatilor locale spre punctele de trecere a frontierei. Consolidare DJ 581 sector Giurgiova – intersectie DJ 586A (Secaseni) judetul Caras-Severin”, cu o valoare de aproximativ 1 milion euro si “Imbunatatirea capacitatii de interventie in caz de dezastre”, valoarea proiectului fiind de 285 227 euro.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.