Ministrul Borbely le cere primarilor sa dezvolte proiecte pe bani europeni

Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely, le-a cerut primarilor din judetul Satu Mare sa dezvolte cat mai multe proiecte pentru a putea accesa fonduri europene.

In cadrul unei intalniri cu edilii din judet, ministrul a declarat ca sunt primari care se zbat pentru comunitatile pe care le reprezinta si fac proiecte, in timp ce altii stau si asteapta fonduri de la Guvern. “Fac un apel catre primari sa faca proiecte. Competitivitatea este unul dintre principiile de baza ale dezvoltarii. Va fi un an cu alegeri si trebuie sa stie primarii la ce sa se astepte”, a spus ministrul Dezvoltarii.

Laszlo Borbely a subliniat ca prin Programul Operational Regional sunt disponibili 4,4 miliarde euro pana in 2013 si a adaugat ca pana in prezent s-au depus 76 de proiecte pe trei linii de finantare. Totodata, ministrul a anuntat ca in municipiul Satu Mare se va construi un bazin olimpic din cele zece propuse la nivel national. Referitor la bugetul judetului, Borbely a mentionat ca pentru realizarea sistemelor de alimentare cu apa vor fi disponibili anul acesta 4,5 milioane de lei si pentru asfaltarea drumurilor 6,5 milioane de lei.

In judetul Satu Mare sunt in curs de construire 180 de locuinte ANL pentru tinerii casatoriti. Potrivit ministrului, autoritatile judetene i-au solicitat sprijin in doua proiecte, unul de asfaltare de drumuri judetene in valoare de 17 milioane de lei si unul pentru construirea unui drum de ocolire in zona de sud a municipiului Satu Mare in valoare de 6 milioane de lei. Cele doua proiecte vor fi depuse la minister pana la mijlocul lunii februarie. Ministrul Borbely a vizitat si sala de sport din localitatea satmareana Dorolt, care va fi inaugurata la finalul lunii februarie, si a spus ca se vor mai construi alte trei sau patru sali de sport in alte comune.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.