Marti se intalnesc reprezentantii Regiunii Centru

In data de 29 ianuarie 2008, va avea loc la Sovata prima sedinta din acest an a Consiliului pentru Dezvoltare Regionala (CDR) Centru. Sedinta va avea loc la Hotelul Alunis incepand cu orele 10:00, fiind invitati sa participe presedintii Consiliilor Judetene si prefectii celor sase judete ce constituie Regiunea Centru respectiv Alba, Brasov, Covasna, Mures, Harghita si Sibiu, precum si reprezentantii a 18 primarii de comune si orase din regiune.

Organizata de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, sedinta aduce in discutie zece subiecte de interes regional. Sedinta CDR va fi condusa de catre presedintele CDR, d-na Edita Emoke Lokodi – presedinte CJ Mures si vicepresedintele CDR, dl. Martin Bottesch – presedinte CJ Sibiu.

Primul punct al ordinii de zi supune dezbaterii si aprobarii membrilor CDR bugetul de venituri si cheltuieli al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru pe anul 2008. Punctele doi si trei ale ordinii de zi supun dezbaterii doua proiecte de hotarare ce privesc numirea Comisiei de Cenzori a agentiei, precum si modificarea componentei Comitetului Regional de Evaluare Strategica si Corelare de la nivelul Regiunii de Dezvoltare Centru. Celelalte puncte ale agendei vor supune atentiei membrilor CDR informari referitoare la delegarea unui reprezentant al Regiunii Centru la Bruxelles, stadiul programelor Phare derulate prin ADR Centru in anul 2007 si al implementarii Programului Operational Regional 2007-2013 la nivelul Regiunii Centru.

“Deciziile membrilor Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Centru sunt importante in derularea activitatii agentiei si in vederea dezvoltarii a regiunii. Prin intermediul acestor intalniri se stabilesc liniile directoare de actiune pentru ADR Centru in vederea sustinerii prin fonduri nerambursabile a dezvoltarii echilibrate economico-sociale a regiunii. Importanta acestor intalniri se reflecta in viata de zi cu zi a cetatenilor Regiunii Centru, deoarece deciziile luate genereaza rezultate ce pot influenta nivelul de trai si bunastarea cetatenilor din cele sase judete”, a declarat Simion Cretu, director general ADR Centru.

Proiectul de hotarare privind avizarea Contractului de Grant incheiat intre ADR CENTRU si Comisia Europeana pentru finantarea proiectului “Resurse Regenerabile de Energie – o Solutie pentru Dezvoltarea Durabila a Doua Regiuni Europene” este un alt punct de pe ordinea de zi a intalnirii. Aprobarea participarii ADR CENTRU ca partener in proiectul i-RECORA (intelligent Renewable Energy Cooperation in Rural Areas), este de asemenea supusa aprobarii CDR, precum si participarea agentiei ca partener in proiectul BISNET Transylvania (Business Innovation Support Network Transylvania) Retea de Sprijin pentru Inovare in Afaceri Transylvania.

Materialele sedintei se pot accesa pe site-ul ADR Centru, www.adrcentru.ro.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.