Proiectele din Cluj si Valcea, analizate de Guvern

proiecte, fonduri europene, autoritati, competitia, reabilitare termica

“Unele dintre problemele semnalate de autoritatile judetene cu privire la derularea proiectelor finantate din fonduri europene vor fi rediscutate in sedinta Comitetului Interministerial pentru gestionarea fondurilor comunitare, care va avea loc marti”, a precizat Ioana Muntean.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a aratat ca unul dintre punctele puse in discutie de reprezentantii celor doua judete s-a referit la proiectele si documentatiile pregatite de autoritatile locale, dar care nu vor putea fi finantate din fonduri comunitare, avand in vedere competitia mare care exista pe anumite domenii.

Reprezentantii celor doua judete au apreciat necesar un program national complementar, prin care sa poata fi continuate aceste proiecte.

In acest sens, primul-ministru a precizat ca la nivelul Guvernului a fost luata deja decizia ca pentru domeniile privind alimentarea cu apa, canalizare si pentru sectorul agricol sa fie continuate proiectele declarate eligibile, intr-un Program national, a mentionat purtatorul de cuvant al Guvernului.

De asemenea, autoritatile din Cluj si Valcea au prezentat membrilor Executivului stadiul proiectelor de mediu, de alimentare cu apa si canalizare, din domeniul educatiei, stadiul Programului de reabilitare termica a blocurilor.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.