Spaniolii vor sa construiasca un orasel lacustru la Mamaia

Doua companii spaniole intentioneaza sa investeasca 50-60 de milioane de euro in construirea unui orasel lacustru pe lacul Siutghiol din statiunea Mamaia, intr-un parteneriat public privat cu Primaria Constanta.

Proiectul oraselului a fost prezentat si aprobat in sedinta Consiliului Local Municipal. Potrivit primarului Constantei, Radu Mazare, investitorii vor exploata aceasta investitie, iar primaria va beneficia de un procent ce urmeaza sa fie stabilit din profitul rezultat in urma activitatii desfasurate pe insula.

“Proiectul este acum in stadiul avizarii de mediu, in conditiile in care s-a discutat inclusiv cu cei de la Mediu despre formula construirii oraselului, astfel incat, printre altele, sa nu fie afectat acvatoriul si sa existe curenti de circulatie”, a mentionat Mazare. Legatura intre insula din mijlocul lacului si statiunea Mamaia va fi facuta printr-o pasarela lunga de 600 de metri, in dreptul hotelului ‘Caraiman’. Pe pasarela va fi permis doar accesul pietonal, pe aceasta putand circula, in caz de urgenta, ambulantele si masinile pompierilor. Pentru transportarea turistilor de la mal va fi pus in circulatie un trenulet automat.

Radu Mazare a mai spus ca in mijlocul oraselului lacustru va exista un spatiu public pentru organizarea diferitelor evenimente, iar imprejurul acestuia vor fi magazine, terase, restaurante, baruri si cluburi.
Primarul a precizat ca proiectul va putea fi realizabil daca va obtine avizul de mediu si daca administratia locala va primi in administrare fundul lacului Siutghiol, in zona unde va fi construit oraselul lacustru.

Radu Mazare a declarat ca, in urma cu zece zile, a discutat cu premierul Calin Popescu -Tariceanu despre proiectele pentru municipiul Constanta. “Premierul a parut interesat de aceste proiecte si nu intelegea de ce nu se fac toate aceste lucruri”, a mentionat primarul Constantei.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.