Iasi: Proiect in programul de vecinatate Romania – Republica Moldova

In cadrul programului de vecinatate dintre Romania si Republica Moldova, a fost lansat un proiectul intitulat “Dezvoltarea economica si sociala a Euroregiunii Siret – Prut – Nistru”. Asociatia Euroregiunea Siret-Prut-Nistru (AESPN) a contractat in luna decembrie a anului trecut acest proiect finantat de Uniunea Europeana prin programul Phare CBC 2004 – 2006, in cadrul programului de vecinatate Romania – Republica Moldova.

Proiectul are ca obiectiv general dezvoltarea economica si sociala de lunga durata in zona de granita dintre Romania si Republica Moldova, bazandu-se pe un larg parteneriat transfrontalier. Grupul tinta al acestui proiect vizeaza un numar de 60 de persoane din administratiile publice locale membre ale AESPN, precum si administratiile publice membre ale asociatiei, respectiv cele doua consilii judetene din Romania, Iasi si Vaslui, dar si din cele 18 consilii raionale din Republica Moldova.

Costul total al proiectului ajunge la suma de 173 mii Euro, din care peste 155 mii Euro reprezinta contributia Uniunii Europene, iar 18 mii Euro reprezinta contributia asociatiei. Fondurile de la asociatie provin de la cei peste 3 milioane de locuitori ai Euroregiunii, cuprinzand atat cele 2 judete din Romania, cat si cele 18 raioane din Republica Moldova.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.