Lansarea cererii de proiecte pentru Axa 3 a POR, domeniul major de interventie 3.2

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor lanseaza cererea deschisa de proiecte pentru Axa 3 a Programului Operational Regional – “Imbunatatirea infrastructurii sociale”, domeniul major de interventie 3.2 “Reabilitarea / modernizarea/ dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale”.

Proiectele eligibile in cadrul acestui domeniu vizeaza reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale din mediu rural si urban.

Incepand cu 28 ianuarie, fiecare din cele 8 Agentii pentru Dezvoltare Regionala pot primi cereri de finantare, continuu, pana la contractarea integrala a fondurilor alocate. Beneficiarii eligibili sunt autoritati ale administratiei publice locale, direct sau prin serviciile publice de asistenta sociala din subordine, furnizorii publici sau privati de servicii sociale, acreditati in conditiile legii, autoritati ale administratiei publice locale desemnate lideri ai unor parteneriate incheiate cu furnizori de servicii sociale de drept public sau privat, acreditati in conditiile legii.

Alocarea financiara indicativa pentru domeniul major de interventie 3.2 “Reabilitarea / modernizarea / dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale” este de 99.506.701 Euro, din care 84.580.694 Euro contributie FEDR si 14.926.007 Euro contributie nationala (din surse publice).

Prin acest domeniu major de interventie se urmareste modernizarea/dezvoltarea/echiparea centrelor sociale si se estimeaza o crestere de aprox. 10% a accesului la serviciile sociale oferite de aceste centre.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.