Licitatiile de proiecte pentru comert online, cel mai probabil in martie

Firmele care vor sa realizeze un proiect de conexiune la internet pe banda larga sau de e-business trebuie sa stie ca unele cheltuieli pot fi decontate chiar daca au fost realizate inaintea semnarii contractului de finantare. Pe website-ul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei sunt publicate 3 ghiduri pentru axa 3 din POR:

– 1.1 Sprijinirea accesului la broadband si la serviciile conexe;

– 3.1 Suport pentru implementarea sistemelor informatice integrate si a altor aplicatii electronice pentru managementul afacerilor;

– 3.3 Sprijin pentru dezvoltarea sistemelor de comert electronic si alte solutii electronice pentru afaceri.

Reprezentantii MCTI au organizat un seminar, in cadrul caruia au oferit informatii utile pentru cei care doresc sa obtina finantare. In cadrul seminarului s-a vorbit despre faptul ca, microinterprinderile pot solicita finantare pentru proiecte in domeniul IT&C, s-au dat exemple de cheltuieli care pot fi decontate chiar daca au fost realizate inainte de semnarea contractului de finantare, s-a pus problema costurilor cu consultanta (care nu trebuie sa depaseasca 20% din cheltuielile eligibile).

Licitatiile de proiecte se vor lansa separat, pe “operatiuni” (sub-sectiuni ale domeniilor de interventie – n.r.) si vor fi active pe o perioada de 3-4 luni. Bugetul disponibil pentru finantare este fixat numai la nivel de axa prioritara – fiind flexibil intre aceste “operatiuni”.

Sursa: Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.