Prima reuniune CRESC Centru

Pentru prima data de la numirea lor, reprezentantii Regiunii din Comitetul Regional de Evaluare Strategica si Corelare (CRESC) centru s-au intrunit la Sovata in sedinta de constituire, organizata de ADR centru. Cei 24 de reprezentanti ai Regiunii centru, membrii titulari cu drept de vot, au rolul de a evalua strategic proiectele depuse de catre beneficiari pentru finantare prin fonduri structurale.

La inceputul acestei saptamani a avut loc prima sedinta a CRESC centru. Dupa o prezentare a Programului Operational Regional si a Planului de Dezvoltare al Regiunii centru, celor prezenti le-a fost prezentat si supus aprobarii regulamentul de functionare al CRESC. Acest regulament a fost acceptat in unanimitate, dupa care reprezentantii judetelor si municipiilor au trecut la urmatorul punct de pe agenda zilei, alegerea presedintelui si a vicepresedintelui CRESC centru. Presedintele CJ Mures – d-na Edita Emoke Lokodi a fost aleasa presedinte al Comitetului iar vicepresedinte a fost ales dl. Martin Bottesch – presedinte CJ Sibiu, mandatul lor fiind de un an. Conform atributiei CRESC, de stabilire a prioritatii proiectelor eligibile pentru finantare, in cadrul acestei sedinte a fost supusa dezbaterii si aprobarii evaluarea strategica a proiectului “Reabilitare DJ 132”, depus de catre Consiliul Judetean Harghita. Acest proiect are o valoare totala de 66.898.214 Ron, iar solicitantul are nevoie de o finantare in valoare de 54.260.870 Ron.

Comitetul Regional de Evaluare Strategica si Corelare centru (CRESC centru) este un organism regional, fara personalitate juridica, constituit in scopul evaluarii proiectelor si prioritizarea lor in functie de gradul in care contribuie la atingerea obiectivelor strategiei de dezvoltare a Regiunii centru, precum si in scopul corelarii in regiune a proiectelor finantate/finantabile din fonduri publice. Din punct de vedere tehnic, Organismul Intermediar din ADR centru constituit la nivelul Regiunii centru, pentru POR 2007-2013, asigura secretariatul CRESC centru.

“Reuniunea CRESC centru este foarte importanta, deoarece, astfel demonstram ca un prim proiect a trecut de fazele privind evaluarea din punct de vedere a conformitatii administrative, din punct de vedere al eligibilitatii, precum si din punct de vedere tehnic si financiar. Pe de alta parte, avem un organism functional, care conlucreaza eficient pentru stabilirea importantei fiecarui proiect depus in cadrul Programului Operational “Regio” 2007-2013 si astfel putem sa ii asiguram pe locuitorii din centrul tarii ca vom actiona eficient pentru eliminarea dezechilibrelor existente intre Regiunea noastra si cele din vestul Europei”, a declarat domnul Simion Cretu, director general al ADR centru.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.