Iasi: Proiecte de modernizare a drumurilor de 57 de milioane de euro

Cele trei proiecte depuse de CJ Iasi pentru reabilitarea si modernizarea a trei drumuri judetene au primit unda verde din partea Comitetului Regional de Evaluare Strategica si Corelare Nord-Est (CRESC).

La Piatra Neamt s-a intrunit pentru prima data, Comitetul Regional de Evaluare Strategica si Corelare Nord-Est (CRESC). Membri comitetului Regional au avut de dezbatut doua subiecte si anume alegerea presedintelui CRESC si evaluarea, din punct de vedere strategic, a proiectelor depuse.

Consiliul Judetean Iasi a depus pe “Axa prioritara 2” privind imbunatatirea infrastructurii regionale si locale din cadrul POR trei proiecte ce vizeaza reabilitarea si modernizarea a trei drumuri judetene din judetele Iasi, Vaslui si Botosani. Membrii CRESC, au evaluat proiectele si au decis ca merita sa primeasca finantare europeana.

Incepand de anul acesta, prin castigarea proiectelor, se va reface drumul care leaga judetul Iasi de judetul Botosani, care trece prin localitatile Tiganasi, Vladeni, Sipote, Plugari si Flamanzi. Al doilea proiect este pentru DJ 248, Iasi-Vaslui, ce trece prin localitatile Ciurea, Mogosesti -Iasi, Grajduri si Scanteia. Al treilea proiect este pentru DJ 208, care cuprinde limita judetelor Neamt si Suceava, iar drumurile reabilitate vor trece prin localitatile Mircesti, Stolniceni – Prajescu, Pascani, Valea Seaca si Lespezi.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.