Ajutor de stat regional, pentru IMM-urile care investesc in productie

Intreprinderile mici si mijlocii (IMM) care vor investi in crearea de noi amplasamente de productie, extinderea unui spatiu existent sau in diversificarea portofoliului pot beneficia de un ajutor de stat regional, dupa ce Consiliul Concurentei a avizat schema acestuia.

Schema de ajutor va fi implementata de Ministerul pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale, in cadrul Programului Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice”.

Peste 2.000 de IMM-uri, cu exceptia microintreprinderilor, vor putea beneficia de aceste fonduri pentru crearea unor amplasamente de productie, extinderea unora deja existente, diversificarea productiei sau schimbarea fundamentala a procesului de productie.Aceasta schema de ajutor de stat regional, pentru investitii realizate de IMM-uri, este exceptata de la obligatia notificarii la Comisia Europeana.

“Exceptarea de la obligatia notificarii, aplicabila in cazul ajutoarelor de stat destinate IMM-urilor, protectiei mediului, cercetarii-dezvoltarii, ocuparii fortei de munca si formarii profesionale, in conditiile respectarii prevederilor comunitare in materia ajutorului de stat, reprezinta o modalitate mai rapida de implementare a facilitatilor pe care furnizorii de ajutor de stat intentioneaza sa le acorde potentialilor beneficiari”, a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Gheorghe Oprescu.

El a aratat ca procedura, in cazul exceptarii de la obligatia de notificare, impune doar acordarea unui aviz de catre Consiliul Concurentei si transmiterea unei informari catre Comisia Europeana.

Sursa: Realitatea Romaneasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.