Cadrul financiar general pentru fondul de participare JEREMIE

Ministerul Economiei si Finantelor a facut public proiectul de Ordonanta de urgenta privind cadrul financiar general pentru fondul de participare JEREMIE.

Avand in vedere prevederile art.44 din Regulamentul (CE) nr.1083/2006 privind stabilirea cadrului general pentru Fondul European de Dezvoltare Regionala, Fondul Social European si Fondul de Coeziune si abrogarea Regulamentului (CE) nr.1260/1999 si prevederile art.44-46 din Regulamentul (CE) nr.1828/2006, precum si prevederile Hotararii Guvernului nr. 776/2007 privind aprobarea Memorandumului de intelegere dintre Guvernul Romaniei, prin Ministerul Economiei si Finantelor si Fondul European de Investitii privind programul JEREMIE in Romania, se impune implementarea de urgenta a unor reglementari privind platile in euro reprezentand contributia Romaniei catre fondul de participare JEREMIE, administrat de Fondul European de Investitii, in vederea urgentarii lansarii proiectelor sustinute din instrumentul financiar JEREMIE in cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice si, implicit, cresterii gradului de absorbtie a instrumentelor structurale in Romania.

Ordonanta de urgenta stabileste cadrul financiar general pentru efectuarea platilor de catre Guvernul Romaniei catre fondul de participare JEREMIE din sumele de prefinantare primite de la Comisia Europeana din contributia Instrumentelor Structurale la programele operationale, in vederea asigurarii accesului la finantare pentru intreprinderi mici si mijlocii, avand caracter ireversibil conform Regulamentului Consiliului nr. 1083/2006 privind stabilirea cadrului general pentru Fondul european de dezvoltare regionala, Fondul social european si Fondul de coeziune si abrogarea Regulamentului Consiliului nr. 1260/1999 si conform Regulamentului Comisiei nr.1828/2006 pentru stabilirea regulilor de implementare a Regulamentului Consiliului nr. 1083/2006.

Ordonanta de Urgenta

Sursa: Ministerul Economiei si Finantelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.