Brasov: Programe pentru tinerii

Pana la sfarsitul acestei luni ONG-urile brasovene pot depune proiecte destinate tinerilor. Perioada de desfasurare a proiectelor de tineret pentru care se organizeaza concursul local incepe la 24 martie si se incheie la 30 iunie 2008. Printre activitatile eligibile se numara: stimularea creativitatii tinerilor, atragerea lor in actiuni specifice de voluntariat si in viata sociala.

Vor primi finantare si proiectele care pun bazele dezvoltarii unor parteneriate intre structurile pentru tineret si administratia publica centrala si locala. ONG-urile trebuie sa gaseasca modalitati de a facilita accesul tinerilor la cultura si sa-i atraga catre spatiile culturale.

Solicitantii pot primi fonduri si pentru diversificarea ofertei educationale nonformale. Vor beneficia de sprijin si actiunile privind informarea, consilierea si orientarea in cariera, dar si cele care sa ofere mai multe posibilitati de petrecere a timpului liber. Totodata, sunt necesare programe de prevenire si combatere a factorilor de risc, in vederea reducerii numarului de tineri aflati in situatie de risc: devianti, delincventi, tineri institutionalizati si postinstitutionalizati, tineri cu handicap psihic sau fizic, tineri consumatori de droguri sau care provin din mediul rural sau din diversele comunitati etnice.

Sursa: Curentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.