Proiect turistic de peste 10 milioane de euro la Gura Humorului

Lucrarile de constructie a unei partii la Gura Humorului si de reabilitare a zonei de agrement turistic “Arinis” din apropierea Manastirii Voronet, proiect in valoare de 10,2 mil. euro, finantat de UE, vor incepe in aceasta primavara, a anuntat primarul orasului, Marius Ursaciuc.

El a spus ca in urma licitatiei internationale organizate de Ministerul Dezvoltarii pentru stabilirea constructorilor au fost selectate firma romana Cominco SA si firma austriaca Poor Technobau und Umwelt AG, contractele urmand sa fie semnate in cursul acestei saptamani. Ursaciuc si-a exprimat convingerea ca in sezonul rece 2009-2010 se va putea schia, in conditii europene, la Gura Humorului.

Proiectul prevede amenajarea unei partii de schi cu o lungime de 1.486 de metri, cu grad de competitivitate 7,5, ce va fi prevazuta cu telescaun, instalatie de iluminat si instalatie de produs zapada. Totodata, urmeaza sa fie reabilitata zona de agrement “Arinis”, prin constructia unei piscine cu multiple facilitati, un bazin de inot pentru copii, terenuri de sport in aer liber si va fi amenajat si un patinoar artificial.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.